Uvedomenie si blokov a programov

 Programy a nastavenia sa najčastejšie čistia alebo spracovávajú v terapiách u odborníkov. Zmeniť si celoživotné nastavenie a nájsť spúšťač v podobe blokov sú na mnohohodinovú prácu. Bloky, ako už názov hovorí, nás zablokujú a vznikajú po prežití veľmi silnej, negatívnej emócie, najčastejšie v detstve. Tieto nepríjemné emócie si rýchlo potlačíme, v domnení, že sa nám uľaví a budeme sa cítiť lepšie. Opak je pravdou. Dlhodobo potláčané emócie si v našom podvedomí žijú svoj život a vybuchujú ako sopka. Aktivujú sa v podobných situáciách, ako keď vznikli. Je to stav nekonania, NEMÔŽEM, NECHCEM, MUSÍM, NEVIEM, CHCEM atď..bloky spôsobujú najčastejšie emócie STRACH, HNEV, HANBU. Často nás dostanú do patovej situácie, kedy máme pocit, že sa nevieme pohnúť vpred, alebo že situácia nemá riešenie. Po uvedomení si tohto stavu, vieme s ním pracovať. Čím intenzívnejšie ich prežijeme a necháme ich doznieť do konca, tým sa naše bloky viac uvoľnia a deaktivujú sa programy. Keď sa dostanete do situácie, že nie ste spokojný, alebo váš život sa uberá nesprávnym smerom je veľmi dôležité zastaviť sa a uvedomiť si, čo spôsobuje túto nespokojnosť. Svoje šťastie nedosiahnem, pokiaľ ho podmieňujem inými ľuďmi. Pokiaľ neviem byť šťastný sám so sebou, nikdy nedosiahnem šťastie ani s inými ľuďmi. Každá skúsenosť nás učí a posúva. Ľudia čo mnohokrát spadli do hĺbok a sami sa naučili z nich vyjsť sú schopní ísť aj do výšok. Dôležité je uvedomiť si, čo ma táto skúsenosť naučila? Ak máme odpoveď, tak duchovne rastieme a pri každej ďalšej podobnej situácii vieme čo máme robiť.

Každý človek sa môže dostať do takejto situácie ale dôležité je si uvedomiť prečo sa sem dostal. Potrebné je odraziť sa od dna a nájsť inú cestu akou sme išli. Veľmi dôležité v tejto situácii je úprimnosť voči sebe. Nie okolie je na vine!!! To ja dovolím okoliu aby sa ku mne správalo tak, ako sa správa. Pokiaľ si sami seba nevážime a nemáme sa radi, potom nemôžeme očakávať od okolia aby bolo k nám milostivé.

Tu si treba uvedomiť rozdiel medzi egoizmom a milovať sám seba. Po narodení máme 100% EGA a 100% Vedomia to je DUALITA. Pred narodením sme v stave Jednoty a máme len Vedomie, tu nepoznáme radosť, lebo tam nie je bolesť len Jednota. Cez EGO vyjadrujeme našu individualitu a dáva nám pocit identity. Vďaka nemu vieme tu na Zemi kto sme. Dušou sme všetci prepojený, ale vďaka EGU rozlišuje naše hranice, tu končím ja a tu začínaš ty. Keby sme EGO nepotrebovali tak sa s ním nenarodíme. Egoista je duchovne nevyzretá osobnosť kde EGO prevyšuje Vedomie. Osoba nemá v sebe milosť a zvyčajne reaguje povýšenecky. Človek čo sa má rád je duchovne vyrovnaná osobnosť, má v sebe milosť, ktorú aj vyžaruje okolo seba.